Nu doar reprezentanții Mitropoliei Moldovei de sub Patriarhia Rusă se fac de râs în plin post al Paștilor, cântând „Murka” la trapeza mănăstirilor sau ocupând ca tâlharii (dar păziți bine de polițiști) biserica din Dereneu. Dacă a început campania electorală pentru alegerile anticipate la primăria Chișinăului, e rândul politicienilor să se mânjească pe față ca Rambo, doar că nu cu cenușă, ci cu ceva mai puturos. Și pentru că operațiunea e mai complicată, ei își dau o mână de ajutor: se mânjesc reciproc. Noi, alegătorii, cum să reacționăm la acest circ? Râdem amar, ca la piesa “Vâborî” a trupei Leningrad.

PPDA și PSRM se acuză reciproc de furt. Obiectul care a tulburat partidele e sloganul folosit de socialiști pentru alegerile anticipate ale primarului: „Salvăm CAPITALA, apoi salvăm și ȚARA." „Azi capitala, mâine toată țara ne aparține nouă și a fost expusă de nenumărate ori la diferite evenimente. Avem o clasă care știe doar a fura", a declarat vicepreședintele Platformei „DA", Alexandru Slusari. Păi sigur că da, așa se întâmplă când protestezi împreună cu hoții, cum au făcut membrii Platformei/partid DA cu socialiștii și cu usatiștii. Nu poți să te aștepți la nimic bun, poate doar la o batistă pe țambal.

Vanea Ceban, candidatul socialist, a replicat în numele dreptății și adevărului: „Niciodată, nimic, nu am plagiat de la nimeni. Noi știm să creăm". Hopa, iată că nu știam unde se ascund creatorii din Moldova: la socialiști!

Dar nici Slusari sau Năstase, nici Ceban sau Dodon nu au menționat că sloganul lor oricum e inspirat, ca să zic așa, de la celebrul: Azi în Timișoara, mâine-n toată Țara! Acest lucru e știut de oricine, pentru că toată România scanda la Revoluție acest slogan. Oricum e bizar că atât PPDA, cât și socialiștii preiau și folosesc ceva arhicunoscut în România, fiind pe deasupra și antiunioniști. Ei se acuză reciproc de furt, când oricum au furat din România. E jenant! Și când te gândești că acești oameni care suferă de analfabetism și de patima furatului vor să conducă din fotoliul primarului general al Chișinăului!

Atât Năstase, Slusari, cât și Dodon, Ceban ar fi bine să se înscrie la meditații la Constantin Codreanu, ca să le explice că Țara e România, iar atunci când preiei un slogan și îl modifici se numește intertext, nu o „creație proprie”. Și da, trimiterea e la Azi în Timișoara, mâine-n toată țara! – un slogan românesc, deci unionist. Acești analfabeți care vor să ne conducă se acuză reciproc de furt, dar de fapt ne fură pe noi!