După ce anul trecut Moldova a fost reprezentată la Eurovision de trupa unor tiraspoleni, SunStroke Project, se pare că se face o nouă tradiție: să mergem la concursul european de muzică cu transnistreni. Anul acesta a venit rândul celor de la DoReDoS, din Râbnița.

Nu ar fi nimic ciudat dacă muzicienii și-ar lua în serios sarcina și datoria de a reprezenta Moldova, dar după cum pare din pozele apărute în presă, acest lucru nu se întâmplă. 

După ce au câștigat un concurs în Rusia, cei de la DoReDoS și-au făcut fotografii cu drapelul separatist. Se știa de asta când au participat la preselecția pentru Eurovision, dar nici juriul, nici spectatorii care au votat favoriții se pare că nu au fost deranjați de pornirile separitiste. Mai mult, tot ca un gest de nouă tradiție, președintele Dodon și-a făcut un selfie cu ei: cum să nu-i iubești dacă ei pe față își arată separatismul?

Moldovenii din fața ecranelor, dar și din juriu, au fost impresionați probabil că DoReDoS a interpretat o piesă de-a lui Filip Kirkorov, care a venit în Moldova să susțină trupa din Râbnița. Păi cum să nu-i votezi dacă însuși Kirkorov s-a cărat din Moscova pentru ei? Nu a contat nici faptul că Filip Kirkorov s-a cam compromis în Rusia, dar și în toată lumea, unde e cunoscut de când s-a aflat că i-a furat pur și simplu o piesă de-a muzicianului francez Didier  Marouani, de la Space. ”Жестокая любовь” a lui Kirkorov a fost recunoscută ca plagiat după Symphonic Space Dream a celor de la Space. Dar dacă fură de la francezi, înseamnă că e bun compozitor, nu?

Kirkorov a declarat pentru presă că  DoReDoS va susține la început un concert în Râbnița, iar mai apoi vor cânta și pentru chișinăuieni în PMAN. O mare onoare pentru noi să ne cânte muzicienii cu porniri separatiste.

Ca să fie totul clar, anul viitor preselecția ar trebui să se țină direct la Tiraspol, ca să nu se mai chinuie cu drumul muzicienii din regiunea separatistă. Oricum, după cum se pare, muzicienii moldoveni de succes nu sunt interesați deloc de Eurovision. Ce șanse ar fi avut doredoșii dacă la concurs ar fi participat Carla’s Dreams, de exemplu?