„Să nu vă saie vouă papuşii!” este o replică cu care Dodon va rămâne în istorie. Numai cu replici de felul ăsta probabil va rămâne el în istorie. Tot e ceva, unii umorişti ar fi invidioşi. Doar că umorul lui Dodon este involuntar, când noi hohotim el se încruntă, aşteaptă altă reacţie de la noi.

. În aceleaşi circumstanţe cu „papuşii”, el i-a făcut o invitaţie după colţ lui Andrian Candu, aşa cum în cluburile rurale se duc cocoşeii la bătaie. Nici după asta n-a ieşit bine: Candu a dat cu el de podea de câteva ori, l-a suspendat de câteva ori şi probabil că mai şi urmează alte reprize din care Dodon va ieşi şifonat din ring.

De la prima şedinţă a Parlamentului, atât deputaţii socialişti, cât şi cei comunişti s-au autosuspendat, au ieşit din sală. Cu cuvinetele lui Dodon, am putea spune că le-au „sărit papuşii”. Nu s-a întâmplat însă nimic tragic, nimic dramatic – la fel ca la suspendarea preşedintelui, au rămas destui deputaţi ca Parlamentul să-şi poată desfăşura activitatea. Iar noi, noi ce să zicem? Păi: hihihi hahaha.

Socialiştii şi comuniştii s-au simţit jigniţi că nu au fost luaţi în seamă când au vrut să condamne unionismul şi declaraţiile de unire semnate de mai multe primării din Moldova. Cu coada între vine şi cu papucii subsuoară ei au ieşit din sală. Altfel nu se poate interpreta, căci restul deputaţilor, nu că ar fi toţi foarte breji, dar şi-au putut vedea de treabă. Mă bucură că nu au rămas totuşi foarte mulţi ca Marian Ilici Lupu, care văd în unionişti extremişti, punându-i în aceeaşi oală cu socioaliştii şi comuniştii ce vor să condamne unionismul şi în general românismul.

Fără socialişti, fără comunişti, parcă pare viaţa mai frumoasă. Dacă era suspendat Dodon era şi mai bine. Noi ne-am cam săturat de sărbători şi recunosc că ne era cam dor de circul din Parlament. Şi ce poate fi mai distractiv decât să-i vezi pe Grişa Novac, Vova Bătrâncea şi Zina Karabina fără „papuşi”? Probabil să-i vezi „jiucându-se cu focul”.

Să aveţi un weekend frumos, că program umoristic am avut deja.