Eu nu știu președinți de țară care invită jurnaliști din alte state ca să le acorde interviuri. Dar cu „al nostru preşedinte puternic” totul se poate, pentru că toate sunt cu fundul în sus la preşedinţie. Desigur că Dodon nu-l invită pe Andrei Gheorghe sau pe Moise Guran, de exemplu, că i-ar sta în gât ceaiul, ci pe jurnaliştii ruşi.

E explicabil, cumva, căci Igor Nikolaevici merge rar la Moscova, cam o dată pe lună, dar şi-ar dori mult mai des să fie pe acolo. Ar sta în fotoliu lângă Putin, ar merge la vânătoare cu braconierii sau ar pescui cu unelte interzise în Uniunea Europeană. Acolo unde moldovenii sunt prinşi ca nişte câini maidanezi şi alungaţi, unde merele moldoveneşti sunt călcate de tractoare cu şenile, unde e bunul său prieten cu aruncătoare de grenade – Rogozin sau admiratorul neo-nazismului Dughin.  Cui nu i-ar fi dor? Şi dorul nu trece aşa de uşor cu o cumătrie la Condriţa sau un cu bairam.

Dar cum nu toată Moldova e fazenda socialistului, aşa cum a devenit reşedinţa prezidenţială de la Condriţa, lui Dodon i se mai pune pofta-n cui cu primitul oaspeţilor. Astfel, de la Aeroportul din Chişinău au fost întorşi din drum mai mulţi jurnalişti ruşi cărora nu le-ar fi displăcut ideea să-şi facă emisiunile lor propagandistice direct din Chişinău, fiind găzduiţi de preşedinte. Numai foloase ar fi de ambele părţi: Moldova batjocorită şi filme ştiinţifico-fantastice pentru NTV.

După cum ştiţi, ieri a fost întoarsă din drum şi Iraida Zeynalova, prezentatorea principalului buletin de ştiri de la NTV. Iraida venea la Igor, însă cum n-a putut demonstra acest lucru, a fost nevoită să se întoarcă la Moscova. Dar nu mult a durat bucuria lui Plahotniuc, căci, nu-i aşa, totul e controlat de el. Între timp, Dodon a mai învăţat lucruri, printre care, cum să facă o invitaţie oficială. Şi a reuşit! Astăzi, cu actele în regulă, Iraida a păşit în Chişinău! Multaşteptatul interviu cu Dodon va avea loc, că tocmai de ieri acesta n-a mai acordat interviuri şi n-a băut ceai.

Am dori şi noi să-i trimitem Iraidei nişte întrebări pentru Dodon, dacă tot urmează să înregistreze un interviu mega-extra-super-senzaţional:

- Din ce bani sunt invitaţi jurnaliştii ruşi în Moldova,  ai socrilor şi părinţilor preşedintelui,  ai moldovenilor sau tot cu cei din Bahamas?

- Boiarâşnik sau mere?

- Nu-i oleacă ruşinos să inviţi jurnalişti să-ţi ia interviuri?

- Te crezi Jim Morrison sau Filip Kirkorov?

Mulţumim, Iraida, sperăm că te vei simţi bine cu Igor.