Nu chiar toţi ruşii râd de Dodon, probabil că unii îl apreciază pentru răbdarea cu care circulă constant între Moscova şi Chişinău. De fapt nu e vorba de aprecierea lui Dodon, ci de găsirea unui motiv pentru a arăta cu degetul tremurând spre Moldova. Suspendarea repetată a socialistului din fotoliul prezidenţial nu a putut rămâne neobservată de unii care s-au trezit mai repede după revelion, chiar înainte de Crăciunul pe stil vechi.

A dat glas supărării mahmure de după sărbători nimeni altul decât un vechi prieten de-al Moldovei, Leonid cel cu nume de armă automată Kalaşnikov, preşedintele Comisiei pentru Comunitatea Statelor Independente. Probabil Dodon le tot spune ruşilor poveşti pe lângă mausoleul lui Lenin, iar aceştia, mai ales în timpul sărbătorilor, îl cred. Sau cel puţin vor să-l creadă. Kalaşnikov preia constantele ameninţări cu revolta populară şi cu revoluţia ale preşedintelui suspendat în care nimeni nu mai crede: "Dodon poate rezista prin îndemnarea oamenilor să iasă în stradă. În opinia mea, s-ar putea, de asemenea, să provoace tulburări, deoarece alegătorii care l-au ales pe Dodon ca preşedinte nu vor accepta situaţia actuală. Cred că asta se va putea întâmpla în zilele următoare".

Kalaşnikov s-a mai făcut remarcat ca prieten al Moldovei anul trecut, atunci când împreună cu alt prieten de-al nostru sărit de pe fix, Vladimir Volfovici Jirinovski, ne-au ameninţat cu un al doilea Donbas şi au vorbit serios (pentru ei) că Moldova ar trebui ocupată, dar să nu-i spunem ocupare, ci revenire/ reîntoarcere la Rusia.

Desigur că absolut nimeni în Moldova nu se va revolta de suspendarea lui Dodon. Mai mult, cei care au avut răbdare să-i asculte discursul de Revelion, iarăşi i-au suspendat tot felul de obiecte în cap şi au făcut poze, ca să ne distrăm cu toţii. Dintr-un nene care tună şi fulgeră, Dodon s-a transformat într-un tip care ne distrează. Trebuie să recunosc că începe să devină plăcut.

Acum am auzit cu toţii ecoul lui Dodon la Moscova. E şi mai amuzant. Leonea Kalaşnikov şi-a făcut datoria. Poate reintra liniştit în sărbători. Ce fel de sărbătoare e fără glume?