De cele mai multe ori mergem la alegeri cu inima strânsă: nu e deloc plăcut să votezi pentru cine nu-ți place sau să nu fii sigur că cel care-ţi place va merge mai departe. Suntem şi paranoici (sau lucizi, din păcate): o să ne fure votul! În sate se votează la „club”, dar nici acolo nu e vesel. Bărbaţii votează şi trec drumul – să-şi spele amărăciunea cu alcool.

La alegerile astea s-ar putea să ne simţim mai bine la vot. Pentru că lângă secţiile de votare am putea să dăm nas în nas cu Sergiu Voloc. Nu trebuie să fugiţi din secţie rapid la crâşmă, mai bine urmăriţi-l pe Voloc. El va fi acolo nu pentru agitaţie electorală, nu pentru a ne plictisi cu întrebări standard, ci pentru a schimba atmosfera încordată.

Live-ul cu Sergiu Voloc va putea fi urmărit pe pagina OFF Moldova şi pe Deschide.Md. El va fi reporterul special al alegerilor. Va alerga de la o secţie de votare la alta, pentru a prinde candidaţii şi a le adresa întrebări, îşi va face selfi-uri cu politicienii, dar şi cu alegătorii. Vă va întreba de ce votaţi. Şi întrebarea tradiţională: pentru ce? Nu-i aşa că altfel trebuie să-i răspunzi lui Voloc ca să treci clasa?

Dacă până acum se vorbea metaforic despre „filmul alegerilor”, acum chiar vom avea filmul alegerilor. Puteţi să faceţi parte din distribuţia lui, apoi, ajunşi acasă sau la tradiţionala crâşmă – să-l urmăriţi în continuare. E un film fără casting sau e un casting pe dos: nu actorii se vor prezenta la Voloc, ci Voloc va veni pe „platou” unde va filma cu cei prezenţi. Tu poţi face parte din echipă!

Duminică. 30 octombrie. Ziua alegerii Preşedintelui Republicii Moldova. Cu puţin noroc, îl puteţi prinde pe Voloc la secţiile de vot. Poate fi o zi luminoasă. Fără patimi, fără încrâncenare, doar cu voie bună şi, dacă va fi nevoie – cu muzică! Mergem cu toţii la cinema!

Îmbrăcaţi-vă frumos, în spatele telefonului lui Sergiu Voloc poate încăpea multă lume! Să ne facem împreună un selfie! Să ne simţim ca-n filme. Toată lumea la vot!