Eu chiar nu înțeleg: de ce o parte din moldoveni sunt (sau îi susțin pe) socialiști? Ce îi face să-și dea votul pentru socialiști și să pună botul la îndemnurile lor mincinoase. Nu înțeleg. De vreme ce e limpede pentru toată lumea că partidul socialiștilor nu reprezintă oamenii sărmani și vulnerabili, de ce o mare parte din conaționalii noștri îi urmează cu ochii legați? Și nu e vorba doar de ruși sau de minoritățile naționale rusificate, ci și de foarte mulți moldoveni. Eu chiar cunosc destui ruși care ar trece pe cealaltă parte a străzii dacă un socialist ar începe să meargă alături de ei. Nu toți rușii ( sau rusofonii, cum li se mai spune ucrainenilor, bulgarilor și găgăuzilor rusificați) sunt cu socialiștii, pentru că înțeleg foarte bine ce mare discrepanță e între ideologia de stânga și politica socialiștilor moldoveni, pentru că și-au dat seama că Dodon una fumează și alta gândește, și pentru că, nu în ultimul rând, sunt foarte dezamăgiți de Putin.

Așadar, mingea e la moldoveni, mai degrabă, iar întrebarea mea e de ce foarte mulți moldoveni și-au aplecat urechile la cântecele de sirenă ale socialiștilor?

Eu nu cred că un om treaz la minte nu-și poate da seama că socialiștii sunt niște mincinoși, că ei nu vor și nu sunt capabili să-i ajute pe oamenii sărmani, ci sunt niște îmbuibați care au parvenit și vor în continuare să parvină, făcând afaceri cu statul, jecmănind statul.

Mă întreb, de ce Dodon și Ion Ceban sunt socialiști? Ei sunt niște oameni inteligenți, iar un om inteligent e imposibil să nu-și da seama cât de găunoase sunt minciunile socialiste și atunci de ce le pronovează?

Probabil, pentru bani. Probabil, foarte mulți oameni au devenit socialiști fiindcă Moscova plătește bine, iar Moscova plătește bine pentru ca aceștia să fie românofobi, să lupte contra unionismului și să facă tot ce pot pentru a dărâma din interior statul Republica Moldova, pentru ca Rusia să-l înghită mai ușor.

Eu nu cred că Dodon sau Ceban nu-și dau seama că limba moldovenească nu există, că nu există popor moldovenesc, că limba vorbită în Republica Moldova este româna și că moldovenii sunt români, eu cred că ei înțeleg foarte bine asta, dar merg contra propriei conștiințe pentru bani, pentru că dacă nu ar susține teza că există o limbă moldovenească, stăpânii lor din Moscova nu i-ar mai finanța. Asta ar fi, cred, explicația. Foarte mulți socialiști au devenit socialiști pentru a se căpătui, pentru a-și rezolva problemele materiale, pentru a parveni. Adică foarte mulți sunt oportuniști. Pentru că eu sunt sigur că dacă mâine Moscova nu i-ar mai sponsoriza, aceștia ar renunța imediat să mai lupte pentru limba moldovenească și pentru alte tâmpenii socialiste și, oare ce teze vor promova atunci?

Ei nu gândesc cu capul lor, dar cu mintea altora. Ei sunt niște roboți, executanți perfecți ai unor ordine absurde.

Bine, sigur că mai există printre ei și nostalgici. Sau mancurți, proveniți din deportați, care au fost atât de bine reeducați încât pentru ei negru e alb și albul e roșu.

A fi socialist, azi, în Republica Moldova e o profesie. O profesie foarte bănoasă. Una dintre cele mai bănoase meserii.

Iar mulți dintre cei care-i susțin pe socialiști, se amăgesc cu iluzii. Toate iluziile însă odată și odată se sparg și oamenii or să rămână cu buzele umflate.

Acum ei și-au găsit un nou ciolan de ros: referendumul contra lui Chirtoacă, pentru care au primit bani lungi și grei.

A fi , azi, socialist în republica Moldova înseamnă a fi mincinos, ipocrit, fals, demagog, românofob și oportunist.

Nu vreau să merg la referendum! Nu vreau să fiu cu socialiștii, care vor să facă din Chișinău o nouă vacă de muls.

Eu nu voi merge la referendum, pentru că nu vreau să pun botul la minciunile socialiștilor!