A trecut un an de când Dodon e preşedinte. Într-un an, Dodonul n-a făcut nici măcar un singur lucru bun pentru Moldova: asta cred că e o „performanţă” faţă de ceilalţi preşedinţi.

În campania electorală Dodonul a făcut multe promisiuni, că nu-l durea gura. Unele dintre ele erau extrem de cretine, aşa încerca el să atragă alegătorii spălaţi pe creier zeci de ani în timpul imperiului comunist. Iată un exemplu: „interzicerea unionismului, scoaterea lui în afara legii”. Desigur că Dodonul n-a interzis unionismul, nici nu poate face aşa ceva, pentru că e absurd, e o tâmpenie. Dar el are tâmpenii şi mai mari, încă promite că-şi va duce la capăt promisiunea. Că în România ar fi fost interzis unionismul: o altă prostie şi minciună, care putea fi spusă doar de Dodon, Ceban sau Bătrâncea.

Dodon mai că le promitea moldovenilor ciupiţi de creier revenirea la Uniunea Sovietică, în paralel cu uciderea repetată a jandarmului român. Într-adevăr, Jandarmul Român e cea mai mare problemă acum a Moldovei!  Dar, foarte concret, Dodonul spunea că va rezolva problemele cu actele migranţilor moldoveni din Rusia. Nu, nu le-a rezolvat. Şi pentru asta ar fi trebuit doar să discute cu politicienii ruşi, cu care se laudă că se înţelege foarte bine. Se pare că nu se înţelege chiar atât de bine cu ruşii, cum se laudă. Nici produsele moldoveneşti nu sunt în siguranţă în Rusia, tot mai puţini producători de la noi riscă să facă afaceri cu ruşii, pentru că se pot trezi cu produsele strivite de buldozere. „Molia” dintre Rusia şi Moldova n-a dispărut, deşi Dodonul părea aproape credibil când promitea de pe afişe cu Zina Karabina şi cu Putin că nu va fi nici o problemă cu vechiul „frate mai mare între 15 republici surori.”

Dar să lăsăm lucrurile pseudo-serioase. Mai bine să râdem. Iată postarea Dodonului cu această ocazie:  

Astăzi se împlinește exact un an de cînd am fost ales președinte al RepubliciiMoldova prin votul direct al cetățenilor. Profit de acest prilej pentru a le mulțumi tuturor celor care au avut încredere în mine, au ieșit la votare și mi-au oferit mandatul de șef al statului.

La sigur că în fiecare zi a funcției mele nu am încetat să am în vizor solicitările și speranțele Dumneavoastră. Știu că nu toate obiectivele pe care mi le-am propus spre realizare au fost duse la bun sfîrșit, dar în acest an am reușit să pun temelia unor proiecte politice și sociale care își vor găsi împlinirea în următoarea perioadă. Important este că în noua mea funcție am continuat să mă întîlnesc cu cetățenii, să fiu aproape de ei și să le ascult păsul și ori de cîte ori a fost posibil, să le rezolv problemele pe care mi le-au prezentat.

Promit să fiu la fel de deschis spre comunicare și de acum încolo. Promit că ceea ce am început în domeniul relațiilor externe, în domeniul reîntregirii țării în domeniul consolidării statalității și identității moldovenești, va fi dus la un final pozitiv. În ciuda celor care au încercat și încearcă să creeze impedimente în activitatea mea de președinte, eu îmi voi onora mandatul încredințat de cetățeni.

Un an a fost doar începutul, lucrurile cele mari încă urmează să vină și să fie realizate cu success”.

Acest text pare mai degrabă din emisiunea umoristică pentru copii „Eralaş”. Am să încerc să-i menţin atmosfera pe mai departe. Ce ar fi fost dacă moldovenii ar fi ales un rahat acum un an? Rahatul s-ar fi pulverizat până acum. În schimb, Dodonul mai are câţiva ani.