Am înghețat. Vreau căldură. De cinci zile dârâdâi de frig și nu mă pot încălzi.

Am înghețat și în noaptea care a trecut.

Am dormit în trei pulovere, cu căciulița pe cap, sub două plapume, dar, oricum, am înghețat. M-am trezit strănutând. Strănutând m-am dat jos din pat. Strănutând m-am spălat și am mâncat.

M-am îmbrăcat, dar nu ca să ies afară. Mi-am tras pantalonii pe mine, mi-am trântit paltonul, și m-am dus la bucătărie să mănânc. Îmbrăcat în palton, mi-am luat micul dejun.

În palton și cu mănuși pe mâini am răspuns la telefon. Cu mănuși pe mâini, mi-am cules ieri un poem la comp.

Ies afară, merg la serviciu, descui ușa, intru înăuntru, dar aici, la fel, e frig ca în frigider.

 Înăuntru e mai frig decât afară. Nu mi-am dezbrăcat paltonul, nu mi-am scos șapca din cap, nu m-am desmănușat. În mănuși, am pus ceainicul la fiert și mi-am făcut cafeaua. Iau cana în mâinile înmănușate și o duc la gură. Cu mănuși pe mâini îmi beau cafeaua și bat la computer acest text.

Sunt chemat la sediul central. Ies. Mă bucur că ies pentru că mi-au înghețat picioarele. Afară parcă e la fel de frig. Urc în troleu. E cald. E așa de cald că nu mai vreau să cobor, deși trebuie. Singurul loc unde e cald e în troleibuz.

Revin la serviciu. E și mai frig decât dimineață. Ca să nu îngheț, nu-m scot paltonul și mănușile și nu mă așez și rămân în picioare.

Dați-ne căldură! Vrem căldură. Am înghețat.