Rogozin încă nu s-a împăcat cu faptul că a fost întors din drumul său spre Chișinău. Astfel, mai lansând câte-o piesă cu versurile sale despre nemți și fasciști (pentru asta nu trebuie să fii poet, ci să ai la îndemână o Russkaia Vodka sau, mă rog, o Finlandia), continuă să difuzeze știri false propagandistice. Una dintre ele a fost despre pregătirea de către americani a diversioniștilor și a trupelor speciale la Bulboaca („американцы начинают подготовку диверсантов и спецназа РМ на случай нового вооруженного конфликта с Приднестровьем”).

Desigur că a fost vorba doar despre o petardă, ca să nu spun altfel. Am mai vrea noi ca Armata Moldovenească să fie antrenată şi finanţată de NATO! Dar de când Mihai Ghimpu cu Dodonul l-au demis pe Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, armata şi militarii moldoveni au revenit în starea de tânjală (cel puţin aşa pare).

În aceeaşi postare, indezirabilul Rogozin mai lasă la comentarii un link: Dodon a promis să se clarifice în legătură cu faptul că SUA şi NATO vor să construiască în Moldova obiective militare. Ştirea ni-l prezintă pe un Dodon prostănac, care habar nu are ce se petrece în ţara în care e preşedinte, dar care e gata să facă ordine şi se răsteşte la americani şi la guvernanţi. Foarte interesant e faptul că în presa rusă ştirea apare pe 7 august, iar Dodon scrie despre acelaşi lucru pe contul său de pe Facebook abia pe 11 august, repetând voalat cam aceleaşi lucruri, dar fără ameninţări: „În ultimul timp se poartă multe discuții despre poligonul militar de la Bulboaca, despre implicarea americanilor și finanțările care vin din SUA. În calitate de comandant suprem al forțelor armate, în ziua de luni voi merge în vizită de lucru pe poligon, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor. Să nu uităm că suntem un stat neutru și eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie parte sau piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est.”

După ce a fost la Bulboaca, Dodonul ne-a „liniştit”: „tăt îi ghini, americanii nu fac nica”. Deşi presa noastră a reacţionat pozitiv, a văzut doar demascarea minciunilor indezirabilului Rogozin, trebuie să vedem şi altă latură. În care lui Dodon i se cere să facă anumite lucruri. În acest caz să spioneze Armata Moldovenească pentru a da informaţii ruşilor. Că „preşedintele” e în altă echipă decât a propriei ţări e demult clar.

Din păcate, NATO nu mai antrenează armata noastră, contribuind la securitatea ţării. Dacă ar mai fi fost Anatol Şalaru ministru al apărării, nu ar mai fi fost vorba de o ştire falsă. Dar cu un „comandant suprem” ca Dodonul, fără un ministru al apărării, militarii moldoveni pot lupta doar cu inundaţiile şi cu roşiile din kolhoz.