Vă mai amintiți promisiunea lui Ion Ceban (consilier municipal, consilier prezidențial, pur și simplu – socialist), atunci când a fost arestat primarul Dorin Chirtoacă? Nici nu vom simți că în Chișinău nu e primar, pentru că oricum Chirtoacă nu făcea nimic și e mai bine fără el, decât cu el – spunea Vanea.

Vaniușa dacă tăcea, pur și simplu socialist rămânea. Dar acum alături de calificativele anterioare (bătăuș, rău de gură, dușmănos), i se poate adăuga și mincinos, pe lângă minusul la inteligență. Și nu e vorba de Chirtoacă, pe spatele căruia și-a construit un mare capital politic. Practic fără să facă nimic, Ceban, rățoindu-se la Chirtocă, a făcut mai multă gălăgie și și-a adunat adepți, de parcă ar fi asfaltat toate drumurile kolhozurilor Patriei. Întrebați-vă singuri: ce face Ceban la Primăria Capitalei? Nu că la Președinție ar face mare brânză...

De ce mi-am amintit de promisiunile lui Vaniușa? Păi pentru că pute Chișinăul! Și pute din ce în ce mai rău. Cinci ani am locuit într-un bloc și niciodată până acum nu s-au adunat grămezi imense de gunoi chiar lângă containere. Ei bine, acum s-au adunat. Și, cum spuneam, pute. Pe lângă putoare, adăugați: gândaci, șoareci, șobolani și promisiunile lui Vaniușa.

Luni, întorcându-mă în Chișinău, am văzut deasupra Chișinăului smog. Apoi mi-am dat seama că e fum, se simțea la miros. Ardea gunoiul din Buiucani, care se aprinsese duminica. Orice gospodar de la sat știe: gunoiul mustește până se aprinde. Și nu trebuie să vină turcii sau rușii să-ți dea foc orașului, trebuie să produci (gunoi) și să aștepți. Cu siguranță vei vedea artificii. Asta se întâmplă acum în Chișinău și nimeni nu întreprinde nimic. Nici Vaniușa.

Desigur că e și vina chișinăuienilor. Peste tot sunt aruncate pungi, ambalaje, toți obosesc până la container și aruncă pungile în grămezile de lângă. Dar pe lângă nesimțirea concitadinilor noștri se simte grav indiferența, prostia și incompetența autorităților. Cred că niciodată Chișinăul n-a fost atât de mizerabil ca acum. Nu-i așa, Vaniușa?