Ştiam cu toţii că Dodon minte când spune că e întreţinut de soţie şi părinţi. Dar a fost amuzant şi jalnic, aproape că îţi venea să faci o campanie de adunare de ţoale pentru săracul Dodon. Că e ditamai politicianul cotat cu cele mai multe şanse la alegerile prezidenţiale! Ar fi ceva să avem un preşedinte în curul gol. L-ar bate şi pe Usatâi, vedeta chat-ului politic moldovenesc.

Dar ştiam că are şi copii pe care îi întreţine, că ne umple poşta cu gazeta lui socialistă şi cu tot felul de fiţuici, că plăteşte oameni care să murdărească oraşul cu spray-uri roşii, că fundaţia Soluţia, că Iubesc Moldova, că partidul la urma urmei ş.a. Cam multe puse în cârca părinţilor şi soţiei. Nici măcar cu rezervele „cinstit” adunate de când era ministru al Economiei nu s-ar fi descurcat.

Dodon o mai face şi pe justiţiarul: vede în jur hoţi, oligarhi, raideri şi moare de ciudă. Într-un fel e de înţeles, că e înconjurat de parlamentari. Ce, el e mai prost? Totuşi cred că nu-i mai prost, e la fel de prost ca cei care au început să urce scara CNA-ului. Şi dacă până acum erau doar bănuieli că e întreţinut cu bani murdari din Rusia, acum e foarte clar, după ce au fost făcute publice de către Rise Moldova mai multe documente din arhiva BahamasLeaks.

Pe scurt, la sediul principal al socialiştilor, care aparţinea până anul trecut unei companii offshore cipriote, în campaniile electorale vin bani spălaţi prin companii de asemenea offshore. Banii ruseşti din Bahamas ajung la Exclusiv Media SRL (a deputatului socialist Furculiţă), care păstrându-şi câte ceva, donează înapoi Partidului Socialiştilor. Ironia e că sponsorii socialişti donează mai mult decât declară la stat.

Pentru că la alegerile parlamentare din 2014 Usatâi nu şi-a putut explica sursa banilor pentru campanie – a fost exclus din alegeri. Acelaşi lucru i se întâmpla şi i se întâmplă şi lui Dodon şi partidului său. Pe bani ruseşti spălaţi prin firme offshore din Bahamas, Dodon se visează preşedinte. În lumea civilizată, când se află despre astfel de conexiuni murdare, politicienii se lasă de politică, fără a fi somaţi. La noi se lasă de politică doar când ajung la penitenciarul 13 şi la CNA. Iar între timp Dodon sare la tribuna parlamentară cu lozinci: „Hoţii trebuie să stea la puşcărie, „Toţi hoţii la dubă”! De acord, don Dodon!