După ocuparea clădirii Primăriei Chișinăului, următoarea obsesie a lui Dodon este mutarea în imobilul Președinției. E firesc pentru el: anume acolo l-a văzut și l-a servit pe fostul său mentor – Vladimir Voronin. Acolo probabil a avut și primele sclipiri, visuri de-a ajunge cândva-cumva președinte. Acum e un fel de președinte, dar fără jucării. Un președinte orfan, pentru că foarte mulți cetățeni moldoveni nu-l recunosc, n-are putere ca Voronin, nici un tractorel acolo, un aparat de sudat, o președinție cu multe etaje.

Cum a câștigat alegerile, Dodon imediat a vizitat Președinția și și-a arătat intenția clară de-a se muta acolo. Și e firesc, mai ales când soția, părinții și socrii îți plătesc ratele la casă. Păi el nu s-ar lăuda cu o locuință în centru?

Însă, a apărut o mică problemă. Guvernul Filip nu mai vrea să-i dea Preşedinţia, asta pe lângă faptul că imobilul ar trebui reparat, după party-ul din 2009. Dodon însă nu-şi pierde speranţele şi încearcă să se ocupe de ce ştie el mai bine – de „stroikă”. Ar fi prea de tot să mai scoată bani de la stat după furtul miliardului, aşa că a început cu căutarea sponsorilor. Prietenul lui, Vladimir Vladimirovici, n-are nici o intenţie să investească vreo rublă în Moldova, el ar vrea doar să scoată de aici. Atunci mai rămân prietenii prietenului. Iar dintre prietenii prietenului – Erdogan e cel mai cu bani. În plus, le are şi cu construcţia, şi-a tras în Istanbul un adevărat palat de sultan!

Sursele spun că Dodon s-ar fi înţeles cu Erdogan în privinţa reparaţiei Preşedinţiei (de altfel, el însuşi s-a lăudat că va cerşi de la preşedintele turc). Până aici nu-i nici o problemă, e chiar bine că vin investiţii în Moldova şi că unul dintre imobilele imense şi părăsite ale capitalei va fi reparat. Dar orice investiţie înseamnă şi scoaterea pârlelii. Cum îşi va scoate pârleala Erdogan? Că doar nu din pensiile părinţilor şi socrilor lui Dodon?

Şi mai e o contradicţie legată de agenda socialistului. El se dă un foarte mare creştin şi apărător al ortodoxiei, dar pune reparaţia Preşedinţiei pe spatele semilunii. Oare nu presa lui zbiera minciunile cu sosirea celor 30 000 de sirieni, dacă va fi aleasă Maia Sandu? Cred că nici măcar nu e vorba de un paradox, ci de o lipsă de logică şi de minciuni, cu care deja ne-a obişnuit Dodon.