De când Rusia a atacat Ucraina am avut mereu impresia că noi am fi putut face mai mult pentru țara vecină decât facem. Am fi putut merge mai des și într-un număr copleșitor la protestele din fața Ambasadei Rusiei, dar nu din când în când și nu câteunul sau doi.

Am fi putut organiza mai multe recitaluri de poezie, concerte, vernisaje de pictură sau spectacole de teatru, consacrate războiului din Ucraina.

Am fi putut invita scriitori din Ucraina, să stea în reședințe la Chișinău.

Am fi putut, dar nu am făcut-o.

Am fi putut chema poeți, prozatori, cântăreți din Ucraina ca să se întâlnească cu publicul de la noi.

Am fi putut, dar n-am invitat pe nimeni.

Am fi putut să ieșim mai des în stradă, dar am ieșit foarte rar.

Am fi putut organiza vreun miting sau o demonstrație amplă de susținere a poporului ucrainean, umplând până la refuz Piața Marii Adunări Naționale, exprimându-ne cu voce tare și unanim susținerea pentru poporul ucrainean?

Am fi putut, dar n-am făcut-o.

Am fi putut declara și noi Rusia stat terorist.

Am fi putut, dar nu am făcut-o.

Câte ceva am făcut și noi. Am primit refugiați și i-am ajutat pe cei care au vrut să rămână să se integreze în societatea noastră. Dar am primit și bani pentru a-i ajuta pe refugiați.

Spre deosebire de prietenii noștri din Polonia sau Lituania, ajutorul pe care îl acordăm Ucrainei este anemic.

La Teatrul Național „Mihai Eminescu” s-a montat un spectacol de poezie ( doar unul!!!)consacrat războiului din Ucraina, care însă s-a jucat doar două ori, prima dată pe 9 mai și a doua oară peste o jumătate de an.

Doar de două ori. După care spectacolul a dispărut din repertoriu, iar unii zic că nici n-a fost inclus și eu nu pot înțelege de ce un spectacol de atitudine cum este RECVIEM PENTRU BUCEA lipsește din REPERTORIUL TEATRULUI NAȚIONAL „Mihai EMINESCU” din Chișinău.

De ce un asemenea spectacol nu este prezentat publicului de la țară și din țară?

RECVIEM PENTRU BUCEA este cel mai curajos spectacol de teatru care s-a montat vreodată la Chișinău, unde adevărul este scos din adâncul mării.

DE CE ACEST SPECTACOL nu este jucat în fața spectatorilor? Cine a hotărât să fie radiat? Cine a decis că nu mai avem nevoie de el, când acesta e foarte actual și azi și va fi actual atâta timp cât acest război absurd și îngrozitor nu a luat sfârșit și el ar trebui jucat până nu va fi înfrânt Putin și clica lui de monștri, de asemenea reprezentații teatrale avem nevoie mai mult ca niciodată acum?

Toate teatrele noastre ar trebui să aibă în repertoriu un spectacol ca RECVIEM PENTRU BUCEA.

Dați-le posibilitate spectatorilor să poată vedea spectacole ca RECVIEM PENTRU BUCEA!!!

INCLUDEȚI-l ÎN REPERTORIU!!! SAU, POATE, VĂ E FRICĂ?