Îmbrăcată într-o minijupă de blugi și încălțată în pantofi cu tocuri, Sofia  stătea la marginea bulevardului Taras Șevcenco,  și le făcea cu mâna soldaților ruși, care patrulau prin oraș, cu automatele spânzurându-le pe piept.  Sofia nu era singura care încerca să-i ispitească pe soldații ruși, dezgolindu-și în fața lor coapsele lor pline și orbitoare sau decolteurile adânci.  Mai făceau trotuarul încă vreo opt femei, înșirate de-a lungul arterei, în dreptul câteunui copac înverzit.

Oamenii din Melitopol le știau foarte bine. Unii mai bine chiar decât pe propriile neveste sau iubite. Erau vestitele prostituate de la hotelul Național, ras de pe fața pământului de mortierele rusești.

Rămase fără hotelul lor drag, fetele agățau clienți chiar pe artera principală. Preferau soldați ruși.

Un sergent se opri în fața Sofiei.

- Și unde o putem face?

- La mine, acasă.

- Stai singură?

- Da.

- Stai departe de aici?

- Nu.

- Atunci hai să mergem.

- Să mergem, îi spuse fata și o luă înainte și soldatul se porni după ea. Un bărbat cu pălărie îi priviră chiorâș, pe fereastra unui troleibuz. Au ajuns în fața unei clădiri, din care una dintre aripi era distrusă de o bombă. Au intrat în aripa rămasă în picioare și au urcat la șapte. Fata a deschis ușa și l-a împins înăuntru și primul lucru care-l izbi pe soldat fu faptul că toate geamurile din apartamentul acela fuseseră sparte și în locul lor fuseseră montate niște pelicule de polietilenă. Vântul bătea și acestea se umflaseră, dându-i soldatului senzația că ar putea plesni în orice moment. Dar nu se rupeau.

- Hai dezbracă-te ce mai aștepți, îl îndemnă fata. Dezbracă-te și du-te și fă o baie.

- Să mă dezbrac? O baie? Glumești? Hai în dormitor.

-  Hai.

Soldatul intră după fată și văzu un pat alb ca zăpada, acoperit cu cearceafuri proaspăt spălate.

- Da, merg să fac o baie. Dar tu?

- După tine.

Soldatul se dezbrăcă în fața ei și fata plescăi din buze și bătu din palme. Intră în baie cu automatul în mână. Când se spălă se gândea la un singur lucru și abia aștepta să iasă din baie.

Când ieși, o văzu pe fată așteptându-l în fața ușii cu un pistol mână și nu mai reuși s-o ochească cu automatul că ea apăsă pe trăgaci.

Icnind și transpirând, fata îl târî spre fereastra din bucătărie, demontă pelicula de polietilenă și-l aruncă în curtea din spatele blocului.

După care fata încuie ușa după ea și ieși în stradă, alăturându-se prietenilor ei care încercau să agațe soldați ruși. Își îndoi un picior și-l chemă cu degetul pe un căpitan care își plimba ochii pe coapsele ei.

NOTA AUTORULUI: Acest text este o proză și trebuie citit în această cheie.