-Eu nu mă tem să ies în piață în fundul gol pe 27 august, de ziua independenței, le-a zis Renato Usatâi adepților săi pe care i-a chemat la el, în saună.

- În fundul gol, pe 27 august? au vrut să precizeze aceștia, cu urechile căscate.

-Da, în fundul gol. Eu nu mă tem. Nu mă tem de nimic. Deci nu mă tem nici să ies în fundul gol în piață. Voi vă temeți?

-Nu, nici eu nu mă tem de nimic, i-a spus un adept mic și îndesat, cucuvindu-și ochii spre el.

-Nici eu nu mă tem, și-a cocoșit pieptul un alt adept de-al lui Renato. Unul scund cât un deget.

-Nici eu nu mă tem, a cârâit un altul, cu un piept cât o roată de Mercedes.

-Da de ce ce anume nu te temi?

-Nu mă tem să ies din casă. Nu mă tem să intru în magazin. Nu mă tem să mă așez în mașină. Nu mă tem să apăs pe pedale. Nu mă tem să-mi bag mâinile în buzunare. Și, peste toate astea, nu mă tem de ei nici cât negru sub unghii.

-Hai să-l sunăm pe Andrei să vedem dacă lui nu-i tremură cumva picioarele? Alo, Andrei, tu unde ești, frate?

-Sunt la Moscova și vă urmăresc discuția pe skype și vreau să vă spun că, de aici, din Piața Roșie, nici mie nu mi-e frică de Plaha.

-Bravo, Andrei.

-Da, am auzit, Renato, că ai avea o propunere?

-Da, Andrei, am.

-Care, Renato?

-Fiți atenți. Iată ce propun eu. Eu propun ca pe 27 august, de ziua independenței, să ieșim cu toții în fundul gol în Piața Marii Adunării Naționale. Toți ca unul, femei, bărbați, vâji, moșnegi, unchi, mătuși, nepoți, toți, toți în fundul gol. Să protestăm în fundul gol. Să le arătăm că nu ne e teamă de nimic. Andrei, mă auzi, Andrei, ce zici? Se pare că s-a întrerupt legătura. Lasă căo să-l sun pe Andrei mai târziu ca să vedem ce zice. Grișa se pare că e de acord. Da voi ce ziceți? Vă temeți sau nu să ieșiți pe 27 august în Piața Marii Adunări Naționale în fundul gol.

-Nu ne temem.

-Nu ne temem să ieșim în fundul gol pe 27 august în Piața Marii Adunări Naționale și să protestăm. Nu ne temem.

-Fraților, dacă nu vă temeți, haideți să facem o repetiție generală, așa, acum lăsăm bericile și ieșim din saună, ne îmbrăcăm și mergem în grădina mea. Veniți după mine. Uite așa îmbrăcați o să traversăm tot orașul, dar când o să ajungem în Piața Marii Adunări Naționale unul după altul ca la comandă într-o clipită o să ne scoatem pantalonii, așa ca acum, și o să ne aliniem bucă la bucă într-o coloană uriașă și o să le cerem demisia –jos, jos mafioții, dați-ne miliardul nouă- și o să înconjurăm guvernul și o să scandăm- jos guvernul- după care și parlamentul. În fundul gol, o să înconjurăm parlamentul și o să-l asediem și, credeți-mă pe cuvânt, de data asta, vom ocupa parlamentul și vom pune mâna pe putere. Ați înțeles. Atunci haideți să mai repetăm o dată! Să repetăm cum ocupăm noi parlamentul și punem mâna pe putere. Dați-vă pantalonii jos.