Comisia Europeană propune acordarea unei noi asistențe macrofinanciare de 150 de milioane de euro pentru R. Moldova. Despre aceasta anunță europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

„Am condus astăzi (n.red. joi, 20.01.2022) ședința Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova.
Am spus că avem acum o mai mare oportunitate decât oricând de a ajuta Republica Moldova să se dezvolte:
- Există la Chișinău o majoritate politică proeuropeană care implementează reforme și dorește apropierea de Uniunea Europeană. Am constatat acest lucru inclusiv în timpul vizitei la Chișinău în decembrie, cu ocazia Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Moldova.
- Avem un pachet de reforme și investiții de 600 de milioane de euro pe care Comisia Europeană l-a aprobat pentru Republica Moldova anul trecut. Trebuie să ajutăm autoritățile de la Chișinău să implementeze acest pachet, astfel încât oamenii să beneficieze cât mai mult și cât mai repede de acești bani.
- Avem, totodată, o propunere a Comisiei Europene de a acorda o nouă asistență macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Ne propunem să adoptăm această asistență cât mai repede în plenul Parlamentului European.
Noi, Uniunea Europeană și Republica Moldova, avem aceleași priorități: redresare economică, digitalizare, tranziția verde, combaterea corupției și apărarea statului de drept. Obiectivul nostru este să avem rezultate concrete pe toate aceste domenii în următoarea perioadă. De aceea, am agreat astăzi că vom întări cooperarea la nivel parlamentar, împreună cu colegii din Parlamentul Republicii Moldova, pentru a ajuta la implementarea reformelor la Chișinău în toate aceste domenii și la dezvoltarea Republicii Moldova în interesul cetățenilor săi”, scrie Mureșan pe Facebook.