UPDATE // 11.20 // Cornelia Cozlovschi a fost votată în calitate de președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, după ce Ecaterina Caraman s-a retras din funcție. Propunerea privind numirea Corneliei Cozlovschi în calitate de președinte a venit din partea speakerului, Igor Grosu.

Parlamentul a votat numirea în funcția de vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a Corneliei Cozlovschi și a lui Adrian Gheorghiță.

Cornelia Cozlovschi a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de matematică aplicată, este master în economie şi management public. Deține experiență de activitate în sectorul bancar și de leasing, inclusiv în funcții de top management, precum și în serviciul public. Ea a activat în calitate de șef al Serviciului Leasing din cadrul Băncii de Finanțe și Comerț. Anterior, timp de 11 ani a deținut funcția de director general al Î.C.S. „Raiffeisen Leasing”.

Adrian Gheorghiță este licențiat în științe economice, specializarea Bănci și finanțe, și master în științe economice, specializarea Finanțe corporative și asigurări. Deține o experiență îndelungată de activitate în cadrul Asociației Patronale ”Camera de Comerț Americană din Moldova”, inclusiv în funcție de  director adjunct.