Astăzi a fost semnat contractul pentru modernizarea stației electrice Chișinău de 330 kV, cu grupul de companii Siemens Energy SRL – Electromontaj S.A. – Energotech S.A., desemnat câștigător al licitației internaționale. Despre aceasta a anunțat Andrei Spînu, viceprim-ministru, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Spîniu, companiile selectate vor fi responsabile de proiectarea, furnizarea și instalarea echipamentelor pentru modernizarea stației cu o valoare a contractului de 11,883,842.98 euro. Durata planificată de implementare - 2 ani și 8 luni.

Proiectul este parte a procesului de interconectarea a sistemului electroenergetic al țării la sistemul european. Astfel:
Consumatorii vor beneficia de tarife competitive

Vor exista mai multe oportunități pentru dezvoltarea unei piețe energetice competitive, atât la nivel național cât și regional

Se va spori securitatea aprovizionării cu energie electrică

La licitația organizată conform procedurilor Băncii Mondiale, finanțator al proiectului, au participat 8 companii din mai multe țări: România, Ucraina, Azerbaidjan, India, Kazahstan și China.