O nouă zi, o nouă scumpire carburanților. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, pentru ziua de mâine, 19.01.2022.

Astfel, prețul benzinei COR 95 va fi cu 0,07 bani mai mult și va costa 22,22 lei/litru, iar prețul motorinei crește cu 0,09 bani. Respectiv, mâine un litru de motorină va costa 19,14 lei.

ANRE a emis un comunicat la sfârșitul săptămânii trecute prin care menționa că, pe parcursul ultimelor 6 săptămâni se atestă o dinamică ascendentă a prețurilor pentru produsele petroliere principale înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale. Astfel, comparativ cu valorile minime din luna decembrie, cotațiile Platts s-au majorat cu 134,50 $/tona la benzină (sau cu 20,61 %) și 136 $/tona la motorină (sau cu 22,94%). În cadrul sesiunii din 13.01.2022, prețul petrolului Brent a depășit pragul de 84 $/baril, înregistrând o creștere de cca. 23% comparativ cu începutul lunii decembrie (a se vedea aici).

Agenția asigură consumatorii că prețurile calculate la produsele petroliere principale de tip standard reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională din ultima perioadă și exclud orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate ale acestora.