Topul celor mai bine plătite locuri de muncă realizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă la începutul anului curent include salarii oferite de angajatori cuprinse între 10 mii lei și 40 mii lei pentru funcțiile vacante de electrician auto, vopsitor auto, mecanic auto și lăcătuș, scrie Monitorul Fiscal.

Salariu maxim de 30 mii lei se oferă pentru cele 13 funcții vacante de programatori, iar salarii maxime de 25 mii lei sunt propuse la ocuparea funcțiilor vacante de șef laborator, maistru sector, plăcător cu plăci, inginer, electrician sector etc.

Totodată, sunt propuse salarii maxime de 20 mii lei pentru funcții vacante precum: declarant vamal, manager, director executiv, consultant, conducător auto, director de producție, mașinist la excavator etc.

Un salariu maxim de 17 mii lei se va oferi la angajarea în funcția vacantă de specialist în testarea aplicațiilor software, iar salarii de 15 mii lei angajatorii propun pentru cei care se vor angaja în calitate de diriginte de șantier, economist finanțe, tehnician laborant (drumuri și poduri), medic specialist, mecanic auto, diriginte de șantier etc.

Salarii între 12-14 mii lei se oferă la angajarea în funcțiile vacante de medic-șef, sudor, manager sau curier.

Topul este continuat cu salariile maxime de 12 mii lei propuse de angajatori la angajarea în funcții vacante de motorist, traducător, asistent medical-șef, șef schimb în industrie, specialist în recrutare, designer grafic, economist, bucătar, mașinist la mașina de tăiat piatră etc.

În topul celor mai bine plătite 100 locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a ANOFM sunt incluse și cele de 10 mii lei, oferite în cazul angajării în funcții vacante de agent servicii clienți, conducători auto, manager, operator calculator electronic și rețele și contabil-șef.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a elaborat și propus pentru consultare conceptul unui nou program de ocupare a forței de muncă pentru anii 2022-2026, fiind stabilite obiectivele și acțiunile necesare pentru îmbunătățirea funcționării pieței muncii din RM, sporirea atractivității acesteia pentru forța de muncă locală și înlăturarea dezechilibrelor majore între cerere și ofertă.