Uniunea Europeană lansează un proiect major de Twinning pentru consolidarea supravegherii, guvernanței corporative și gestionării riscurilor în sectorul financiar al Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al BNM, în cadrul acestui proiect de doi ani, Banca Națională a Moldovei și Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) vor beneficia de asistența unor instituții partenere din Uniunea Europeană (UE), reunite într-un consorțiu format din Banca Națională a României, lider de proiect.

La fel, în proiect vor participa Banca Centrală a Regatului Țărilor de Jos, Banca Centrală a Lituaniei, Autoritatea de Supraveghere Financiară din România și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor din România.

Acest proiect va ajuta BNM și CNPF să își dezvolte în continuare capacitățile, urmând cele mai bune practici din UE pentru a asigura un nivel înalt de stabilitate a sectorului financiar în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor”, precizează Banca Națională.

Evenimentul de lansare a proiectului va avea loc pe data de 18 ianuarie 2022, ora 11.30, cu participarea oficialilor din Republica Moldova, a Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, a reprezentanților de nivel înalt ai băncilor centrale partenere, precum și a altor oficialități.