R.Moldova s-a adresat către Gazprom cu o solicitare de a nu sista livrarea gazelor naturale, promițând că va achita plata pentru gazul consumat în perioada octombrie-noiembrie până la data de 26 noiembrie. Reprezentanții concernului rus au anunțat că au căzut de acord cu cererea respectivă, transmite TASS.

Potrivit reprezentanților Gazprom, R.Moldova s-a angajat să achite integral plățile curente. În acest sens, concernul „mizează pe îndeplinirea integrală” a obligațiilor contractuale în viitor.

Amintim că, „Gazprom” a informat autoritățile de la Chișinău despre sistarea livrării gazelor naturale, în cazul în care, în decurs de 48 de ore, nu va primi plata datorată pentru data de 22 noiembrie pentru gazul furnizat.

Detalii:

1. Gazprom amenință cu sistarea livrării gazelor naturale dacă Chișinăul nu va achita nota de plată în decurs de 48 de ore

2. Vicepremierul Andrei Spînu, reacție la amenințările Gazprom privind sistarea livrării gazelor naturale

3. Șeful „Moldovagaz”, despre cererea Gazprom privind achitarea de urgență a plăților curente pentru gaze naturale: „Căutăm soluții”

Ulterior, vicepremierul Andrei Spînu a declarat că pentru achitarea datoriilor către Gazprom vor fi folosiți banii alocați anterior de către Comisia pentru Situaţii Excepţionale întreprinderii „Energocom”, care au rămas necheltuiți. Este vorba de 1,4 miliarde de lei.

Detalii: Spînu: Regretăm faptul că Gazprom a notificat în așa mod Moldovagaz. Îi vom informa despre pașii pe care-i va întreprinde Guvernul