Gazprom a început livrările de gaze naturale către Republica Moldova în baza noului contract, a declarat pentru TASS purtătorul de cuvânt al întreprinderii ruso-moldovenești „Moldovagaz”, Aleksandr Barbov.

„Livrările de gaze către R. Moldova în condițiile noului contract au început. Costul gazelor în noiembrie este determinat de formula la care s-a ajuns în cadrul negocierilor cu Gazprom privind prețul. Gazele sunt livrate pe traseul anterior, pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Barbov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că furnizarea gazelor rusești către R. Moldova sunt reciproc acceptabile.

„Am spus în repetate rânduri că este vorba despre negocieri comerciale. Desigur, rezultatul negocierilor comerciale nu poate fi decât acceptabil și avantajos pentru ambele părți”, a declarat Peskov.

Amintim că vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu,a dat anterior detalii referitor la acordul semnat vineri, 29 octombrie, la Sankt Petersburg cu reprezentanții Gazprom. Potrivit demnitarului, în baza prețurilor actuale pe piață, pentru luna noiembrie prețul pentru R.Moldova va fi aproximativ în jurul cifrei de 450 de dolari per mia de metri cubi, iar ulterior prețul ar urma să scadă în funcție de cotația prețului la gaze pe burse.