Ucraina va ajuta R. Moldova cu aprovizionarea cu gaz, a anunțat secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare (CSNA) din Ucraina, Alexei Danilov.

„Am decis să încredințăm Cabinetului de Miniștri examinarea acestei probleme. Înțelegem că putem oferi o astfel de asistență Republicii Moldova în viitorul apropiat”, a spus Danilov într-un briefing vineri după ședința CSNA, transmite interfax.com.ua.

Potrivit lui Danilor, o asemenea cerere către guvernul ucrainean a venit din partea premierului moldovean Natalia Gavrilița.

„Prim-ministrul Ucrainei a primit o scrisoare de la omologul său, cu o cerere de ajutor la gaz pentru a evita situația dificilă care s-a dezvoltat, ținând cont de șantajul pe care Gazprom îl face acolo”, a explicat Danilov.

Totodată, Danilov a precizat că gazul va fi oferit cu împrumut, nu pentru bani, iar apoi R. Moldova va returna resursa furnizată. Potrivit lui Danilor, acest lucru trebuie făcut, deoarece Ucraina și R. Moldova sunt unite și există teritorii în Ucraina care sunt alimentate cu gaze din R. Moldova.

Amintim că Parlamentul a votat astăzi declararea stării de urgență în legătura cu criza energetică din R.Moldova.

Detalii: Criza energetică // Parlamentul a votat introducerea stării de urgență în R.Moldova