SA „Moldovagaz” asigură consumatorii că situația dificilă cu aprovizionarea cu gaze va fi depășită. La fel, monopolistul pe piața gazelor naturale anunță că va lucra în coordonare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar pe perioada Stării de Urgență va acționa în concordanță cu situația și deciziile Comisiei pentru Situații de Urgență.

Compania a anunțat într-un comunicat de presă că la ziua de astăzi sistemul de transport gaze naturale al Republicii Moldova funcționează la parametrii de presiune apropiate de cele critice, totuși întreprinderea continuă să asigure aprovizionarea cu gaze a tuturor consumatorilor din țară.

SA «Moldovagaz» consideră necesar să fie reamintit că în istoria Republicii Moldova au existat deja perioade, în care presiunea gazului în sistem a fost mult mai scăzută, decât în prezent. Cu toate acestea, atunci s-a făcut față situației, la fel va fi și acum. Asigurăm consumatorii țării că situația dificilă cu aprovizionarea cu gaze va fi depășită”, se menționează în comunicat.

Amintim că Parlamentul a votat astăzi declararea stării de urgență în legătura cu criza energetică din R.Moldova.

Detalii: Criza energetică // Parlamentul a votat introducerea stării de urgență în R.Moldova

Anterior, premierul Natalia Gavrilița a acuzat astăzi SA „Moldovagaz” precum că întreprinderea „nu se ține de cuvânt și nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze”.

Detalii: Criza energetică // Gavrilița: Astăzi în R.Moldova va fi instituită starea de urgență