Guvernul a declarat stare de alertă în energetică. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu a declarat după ședința Comisiei Situații Excepționale că acum sunt dificultăți în toată lumea în ce privește livrarea gazulu și prețul acestora: Astăzi am avut discuții cu conducătorii întreprinderilor responsabili de sectorul energetic, precum „Moldovagaz”, „Termoelectrica”, „Moldelectrica” și a altor instituții, pentru a vedea care sunt pașii de urmat. Tot astăzi, în baza deciziei grupului de lucru în domeniul energetic, a fost convocată ședința CSE pentru a aproba măsurile necesare de protecție ale consumatorilor, precum și de asigurare aprovizionării cu gaze a țării noastre. ”. 

„În cadrul comisiei am decis ca Guvernul să vină cu măsuri compensatorii pentru cetățeni în urma creșterii prețului la gazele naturale. A fost luată decizia ca să fie folosită toată păcura care este în rezervele statului în același timp a fost mandatat Energocom ca să negocieze diverse surse de energie pentru Republica Moldova”, a adăugat Spânu, care a precizat că decizia integrală a Comisiei pentru Situații Excepționale cu privire la situația aprovizionării cu gaze naturale a R. Moldova va fi publicată mâine.

Spânu a adăugat ă în continuare Guvernul negociază cu Gazprom ca Republica Moldova să aibă acces la gaz în condiții bune pentru cetățenii Republicii Moldova

„Mâine urmează să avem o primă ședință la acest subiect iar luni vom veni cu mai multe detalii. Cu regret încă nu avem o cetitudine ce va fi de la 1 noiembrie”, a adăugat Spânu.

Știre în curs de actualizare!