Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că a discutat la telefon cu președintele Consiliului de Administrație al Gazprom, Alexei Miller, informează Realitatea.md. Subiectul primordial al discuțiilor a ținut de condițiile privind livrarea gazelor rusești pentru Republica Moldova.

„Chiar azi am avut discuții cu dl Miller de la Gazprom ca în zilele următoare să fie claritate în privința gazelor naturale. Am discutat despre modul de livrare a gazelor, am stabilit și pașii necesari, pentru ca la final să avem un contract sau prelungirea contractului care există în prezent, ca să avem un preț cât mai bun la gaze”, a declarat Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul Jurnal TV.

De asemenea, oficialul a reiterat că în procesul de negocieri propriu-zis nu se va implica din motiv că acest contract ar trebui să fie unul comercial, și nu politic. În același timp, ministrul a confirmat faptul că se va implica în discuțiile ce țin de importul gazelor naturale, și că în acest sens poartă numeroase discuții cu președintele Consiliului de Administrație al MoldovaGaz, Vadim Ceban.

Sursa: realitatea.md