Ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, consideră că, în contextul scumpirii prețului la carburanți, despre care crede că e o înțelegere de cartel, Agenția Națională de Reglementare în Energetică ar trebui să publice data când fiecare companie petrolieră importă partidele de benzină 95 și motorină. Această informație ar fi foarte utilă pentru combaterea acordurilor anticoncurențiale.

„Am obosit să scriu despre nesimțirea companiilor mari petroliere, care în 7 zile au majorat prețuri la carburanți cu un LEU.

Azi vedem următorul act al înțelegerii de cartel prin creșterea sincronă a cifrelor la benzinăriile. Pe fundalul inactiunilor autorităților de resort și a Parlamentului, băieți șmecheri continuă să ne socoate de proști.

Vă atrag atenție că avem companiile mici, care nu importă benzină și motorină, procura combustibilul de la importatori mari, dar nu participa în aceste înțelegeri obscure și nu majorează prețuri concomitent cu "rechinii' pieței petroliere.În acest context, cer modificarea legislației, prin care ANRE să publice când fiecare compania petrolieră a importat fiecare partida de benzină 95 și motorină.

Nu cer informația despre prețuri sau altă informația comercială. Doar să cunoască societate și Consiliul concurenții dată importului, care poate fi corelată cu schimbări zilnice sincrone a prețurilor și poate servi o informație foarte utilă pentru combaterea acordurilor anticoncurențiale. Odată totuși cred că vom avea și Consiliul concurenței și ANRE eficiente, care vor face ordine în domeniul petrolier, precum și în alte sectoare ale economiei”, se arată într-un mesaj pe Facebook.