Fostul Președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Valeriu Chițan, afirmă că împrumuturile companiilor DFI Asito și Moldasig nu au generat prejudicii. Declaraţia a fost făcută astăzi în plenul Parlamentului.

În cadrul ședinței, deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, a menționat că aceste împrumuturi prevăd plata dobânzilor, care sunt de două ori mai mari decât acordă băncile pentru depozite, plus diferența de curs valutar în raport față de euro, plus taxele de întârziere. Drept urmare, ambele companii realizează profituri semnificative. Și fără daune, informează curentul.md.

Valeriu Chițan a confirmat faptul că aceste două împrumuturi de câte 40 milioane de lei nu au generat prejudicii.

În ceea ce privește deservirea, până când se va încheia deservirea, potrivit acordurilor încheiate între creditor și debitor, urmează ca dobânda de 17%, dacă nu greșesc, să vină.

În opinia noastră, potrivit evaluărilor companiilor, aceste două împrumuturi nu pot genera anumite pierderi companiilor. Dar au un calendar de doi ani de rambursare, iar acest calendar la ASITO merge pas în pas, la Moldasig având în vedere că opt luni a guvernat cineva, merge cu întârziere, dar managementul în a doua jumătate a lunii iulie a revenit companiei și se preocupă pe toate căile, și administrative, și comerciale, pentru a reveni în calendarul convenit”, a spus Valeriu Chițan.

Ziarul Național