Cetățenii moldoveni care se întorc de la muncă din străinătate pot primi până la 250 de mii de lei pentru a-și începe propria afacere acasă.

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova (ODIMM), în contextul Zilelor Diasporei, reamintește continuarea Programului de atragere a remitențelor în economia țării - PARE 1+1, care este destinat migranților muncitori și rudelor lor apropiate care doresc să investească în inițierea sau dezvoltarea afacerilor proprii.

Rudă de gradul I de rudenie al unui migrant este soțul/soția, părinții/părinții adoptivi, fii/fiice. Programul a fost lansat în noiembrie 2010 pe o perioadă de 5 ani, ulterior a fost prelungit până în 2018 și apoi până în 2021.

Valoarea maximă a grantului per beneficiar este de 250 de mii de lei. Programul funcționează pe principiul 1+1: pentru fiecare leu investit de un migrant sau de rudele sale, statul alocă încă 1 leu sub formă de grant.

Până în prezent, aproape 2 mii de întreprinderi au primit sprijin prin Programul PARE 1+1 și au investit peste 1 miliard de lei.

InfoMarket