Expertul economic Veaceslav Ionița susține că e nevoie de cel puțin 150 de ani, pentru a recupera miliardul furat. Acesta a făcut o analiză, potrivit căreia în mediu se recuperează câte 14 milioane lei lunar, procesul de recuperare a banilor fiind încetinit.

„Dacă nu schimbăm abordarea: Avem nevoie de cel puțin 150 de ani, pentru a recupera miliardul furat În ultimul an s-a încetinit puternic procesul de recuperare a miliardului furat În mediu se recuperează câte 14 milioane lei lunar și asta prin vânzarea de active, dar nu din recuperarea banilor furați. Cu acest ritm avem nevoie de minim 150 ani, pentru a recupera suma întreagă. Din banii furați până la ziua de azi nu a fost recuperat nici un leu. Valoarea banilor urmăriți de organele penale, în cele 53 de cauze penale se ridică la 50,2 miliarde lei”, explică expertul. 
Veaceslav Ioniță menționează că în curând va reveni cu o analiză mai detaliată la acest subiect de interes public major, dar care „a fost dat uitării în ultimul timp”.
 
Amintim că, în noiembrie 2014, din Banca de Economii, Banca Socială și Unibank au fost scoase credite în valoare totală de peste 25 de miliarde de lei. O parte din acești bani au fost folosiți pentru așa-zisul carusel al creditelor neperformante. Dar cea mai mare parte din bani, peste 13,7 miliarde de lei, au dispărut fără urmă.