Federația Rusă ar putea mări prețul pentru gazele naturale livrate R. Moldova. Acest lucru ar putea să se întâmple în această toamnă. La moment „Moldovagaz” și „Gazprom” duc negocieri în acest sens. O decizie exactă va fi luată în august, când va fi semnat un nou contract sau va fi prelungit contractul actual cu „Gazprom”. Anunțul a fost făcut de directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

„Prețurile la gazul natural cresc în regiune, și în România, și în Ucraina, nu mai vorbesc de Europa. Cu siguranță și pe noi ne așteaptă o anumită corecție, dar ținând cont că avem un furnizor de nădejde, „Gazporm”, fornizorul nostru tradițional, în august, când va fi semnat un nou contract sau va fi prelungit contractul actual, deja vom putea vorbi despre noi tarife. Dar cu siguranță pot spune că o corecție va fi. Nu pot vorbi acum despre procente concrete, dar pot spune că factorul principal, care va sta la baza creșterii tarifelor, este prețul gazului natural. (...) Nu vreau să sperii pe nimeni cu creșterea prețurilor, dar o corecție va fi, în direcția creșterii”, a declarat Ceban, în cadrul unei emisiuni la NTS

Ceban a mai spus că în acest sens se poartă discuții cu „Gaprom”. Acesta și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat va fi stabilită guvernarea, pentru a putea lucra cu Ministerul Economiei, Agenția Proprietăți Publice și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, pentru a analiza toată situația și a asigura securitatea energetică a R. Moldova.