31 March, 2017

În februarie au fost recuperate 28,6 mln lei de la cele trei bănci în proces de lichidare

În februarie au fost recuperate 28,6 mln lei de la cele trei bănci în proces de lichidare
FOTO: http://gagauznews.md
Aproximativ 28,6 milioane de lei au fost rambursate în decurs de o lună de către cele trei bănci din Republica Moldova, aflate, în proces de lichidare.

Potrivit datelor de pe site-ul ministerului Finanțelor, Banca de Economii a întors din creditul de urgență - 18,3 milioane de lei, Banca Socială - 10 milioane, iar Unibank - 0,30 milioane. Până în acest moment au fost recuperate aproximativ 932,54 milioane lei din aceste credite.

Ținem să precizăm că, porivit legii prin care Guvernul și-a asumat răspunderea, sta­tul urmea­ză să întoar­că Băn­cii Naţio­na­le, timp de 25 de ani, suma de 13,58 mili­ar­de de lei. În pri­mii 10 ani, sume­le sunt mult mai mici decât cele pe care sta­tul va tre­bui să le depună în con­tu­ri­le BNM în ulti­mii 10 ani. În pri­mul an, sta­tul trebuie să plă­teas­că 50 de mili­oa­ne şi o dobân­dă de 1,4%, însă în ulti­mii ani rate­le ating cifra de 900 de mili­oa­ne şi chiar 1.05 mili­ar­de - în ulti­mul an. Înce­pând cu anul al 10-lea de ram­bu­r­sa­re, oda­tă cu sume­le, cre­ş­te şi rata nomi­na­lă a dobân­zii anu­a­le până la 5,3%.

Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER