Compania BEMOL a venit cu informații care, admite compania, l-ar putea întrista pe deputatul PPDA Alexandr Slusari care a cerut explicații de la Consiliul concurenței și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în cazul BEMOL - companie petrolieră care ar beneficia de scutiri fiscale dar și care menține aceleași prețuri la pompă ca și celelalte companii.

Compania Bemol și-a exprimat respectul față de opiniile deputatului Alexandru Slusari vociferate în mod public.

„Ne dorim să credem că aceste opinii sunt exprimate din adevărata grijă față de fermierii și consumatorii din țară, iar declarațiile repetate ale dumneavoastră despre compania noastră nu sunt utilizate ca elemente de PR în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.”

Totodată, compania a venit cu următoarele precizări:

Admitem că vă veți întrista să aflați că opinia dumneavoastră pe acest subiect este fundamental greșită, deoarece:

– Bemol Retail SRL nu beneficiază de scutire de TVA de mai bine de 6 ani și activează pe piața produselor petroliere în condiții egale cu ceilalți reprezentanți din acest sector economic. Confirmarea acestui fapt poate fi găsit cu ușurință în Monitorul Oficial al Republicii Moldova;

– Domnul Gaburici nu deține funcții de conducere în cadrul Bemol Retail SRL. El prezidează consiliul consultativ al companiei, supraveghind domeniile de mediu și de energie regenerabilă, fără a avea capacitate sau autoritatea de gestiune în activitățile curente ale companiei.

Dacă sunteți cu adevărat îngrijorat în raport cu cetățenii Republicii Moldova, Vă invităm la sediul companiei, împreună cu alte personalități publice, jurnaliști, experți în domeniu, unde suntem gata să oferim în mod deschis orice informație de interes public, din surse primare. Ulterior, contăm pe decența Dvs. de cetățean responsabil, să decideți cum procedați mai departe.

Deputatul DA Alexandru Slusari a cerut explicații de la Consiliul Concurenței și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în cazul BEMOL. Slusari susține că compania beneficiază de scutiri fiscale și că din această cauză aceasta nu ar trebui să aibă același preț ca și celelalte companii petroliere din R. Moldova.

Slusari cere explicații: O companie petrolieră beneficiază de facilități fiscale dar prețurile la pompă nu diferă de altele