Deputatul DA Alexandru Slusari cere explicații de la Consiliul concurenței și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în cazul BEMOL - companie petrolieră care beneficiază de scutiri fiscale dar și care menține aceleași prețuri la pompă ca și celelalte companii.

„Sunt curios cum aceasta întreprindere reușește să nu depășească rata rentabilității de 10 % și observ în politica respectivă semnele evidente ale acordului de cartel. Înțeleg că președintele Consiliului de administrare a acestei companii este "celebru" Chiril Gaburici, cel care în 15 minute a decis în 2015 acordarea garanțiilor de stat pentru furtul bancar în valoarea de 5,4 mlrd lei și doar sub presiunea protestelor masive a renunțat să mai ofere niște garanții în suma de 7 mlrd. lei. Mai apoi, tot el a semnat în calitate de ministru al economiei implementarea unei scheme mai mult decât dubioase cu Arena Națională”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook. 
Amintim că în ultimele luni companiile petroliere din R. Moldova au majorat de câteva ori prețurile la carburanți. În acest interval prețul unui litru de benzină a crescut cu aproape 4,5 lei pentru un litru, iar motorina s-a scumpit cu peste 3 lei pentru un litru.

Asta chiar dacă față de ultima majorare a carburanților, de la 22 martie, prețul petrolului la bursele internaționale era cu 9% mai mic.