Vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, anunță că deja s-au început scumpirile la făină și produsele de panificație din R.Moldova. Potrivit deputatului, combinatul de panificație din Taraclia „Milina” deja a mărit prețul la produsele sale fabricate din făină de categoria 1 și 2 de la 2 la 7%.

Parlamentarul amintește că Platforma DA a avertizat de multiple ori asupra insuficienței de grâu în Republica Moldova și a insistat asupra interdicției exportului de grâu, cel puțin, a celui eliberat din rezerva de stat.

Slusari s-a adresat de mai multe ori autorităților să intervină urgent în procesul de salvgardare a securității alimentare a statului. După această primă scumpire anunțată de combinatul din Taraclia, pe care Alexandr Slusari o numește „prima rândunică”, deputatul se întreabă cine își va asuma responsabilitatea.

Vreau să știu cine va răspunde? Dodon, Perju, Voicu, care strigau că este grâu suficient în țară sau Vaja Jashi și alți lobbyști externi ai exportului de grâu din rezerva de stat? Importantă ar fi reacția imediată a doamnei președinte, la care noi am apelat nu o singură dată”, a menționat el.

Vicespeakerul mai spune că acum e nevoie de susținut funcționarii din autoritățile statale, care de unii singuri luptă pentru asigurarea securității alimentare.