Ucraina a publicat tenderul pentru construcția podului Iampol-Cosăuți. Podul va costa 102 milioane de euro și urmează să fie gata în 2023, scrie presa ucraineană. 

Ucraina planifică să construiască podul peste Nistru, Iampol-Cosăuți, până în anul 2023, iar costul proiectului va fi de 3,4 miliarde de hrivne, aproximativ 102 milioane de euro.

Tenderul pentru proiectarea și contrucția podului, care urmează să devină drept o bază pentru magistrala dintre Chișinău și Kiev, a fost publicat pe platforma Prozorro. Podul va face conexiunea între drumul ucrainean T-02-02 Moghilev-Podolsk - Iampol - Berșad - Uman și drumul moldovensc M-2.

Compania care va câștiga tenderul se va ocupa atât de proiectarea podului, cât și de contrucția acestuia. Pe lângă aceasta, va fi nevoie să fie construit un drumuri de legătură - 1,6 kilometri din partea Ucrainei și 5 kilometri din partea R. Moldova.

Proiectul, asupra căruia s-a decis după întrevederea președinților Maia Sandu și Volodimir Zelenski, va fi finanțat de Ucraina.