Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari anunță că a părăsit ședința Comisiei Economie, Buget și Finanțe, din motiv că a refuzat să semneze pentru „obligativitatea nedivulgării informației din raportul Consiliului Concurenței privind acțiunile concertate din partea unor companii petroliere”.

„Am părăsit ședința comisiei parlamentare economie, finanțe și buget, întrucât am refuzat să semnez pentru obligativitatea nedivulgării informației din raportul Consiliului Concurenței privind acțiunile concertate din partea unor companii petroliere”, anunță Slusari pe pagina lui de Facebook. 
Potrivit parlamentarului, schimbările de prețuri la benzină și motorină au fost influențate de factorul politic și nu au depins atât de situația pe piața petrolieră.
„În 2020, când cotațiile la țiței au căzut abrupt, consumătorii din Republica Moldova puțin au beneficiat de aceasta conjuctură și prețurile la carburanți la noi nu s-au micșorat substanțial. Mai apoi au urmat 5 majorări de prețuri în perioada de 3 luni cu sume exorbitante. Chiar dacă ultima luna cotațiile petrolului s-au diminuat semnificativ. Citind raportul Consiliului Concurenței, înțelegi cum au acționat concertat câteva companii petroliere cel puțin ultimii 2 ani și că schimbările de prețuri la benzină și motorină au depins nu atât de situația pe piața petrolieră, cât de poftele petroliștilor și influența factorului politic”, susține parlamentarul. 
Slusari insistă pe faptul ca raportul să fie audiat în ședință plenară, iar informația privind plățile nejustificate pentru carburanți trebuie să fie făcute publice.
„Nu vreau să prejudiciez ancheta și înțeleg undeva și frica celor din Consiliul Concurenței. Dar insist ca acest raport să fie audiat în ședință plenară. Informația cât de nejustificat au plătit pentru carburanți cetățenii și agenții economici ar trebui cât mai rapid să devină publică”, a conchis Slusari.
Amintim că, tot astăzi, deputata Platformei DA Stela Macari a menționat că este greu de înțeles de ce anumite lucruri din raportul Consiliului Concurenței trebuiesc tăinuite și că raportul trebuie să ajungă pe masa procurorilor.