Ucraina va finanța construcția unui pod peste Nistru, care va deveni parte a unei noi autostrăzi care va lega Kievul și Chișinăul, a declarat șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Igor Jovkva.

„Unul dintre proiectele pe care le vom începe imediat va fi construcția unui pod peste Nistru în regiunea Iampol-Cosăuți și o autostradă corespunzătoare care va face legătura între Kiev și Chișinău. Nu e vorba de o simplă conectare, acest lucru va permite ca distanța de la Kiev la Chișinău să fie parcursă cu mașina în 5 ore. Finanțarea podului va fi realizată din contul bugetului de stat al Ucrainei. Menționez că construcția întregului pod se va realiza din contul Ucrainei ", - a declarat Jovkva într-un interviu acordat TSN, publicat luni.

Oficialul a anunțat că Ucraina va construi o parte din magistrală care va lega Kievul de acest pod. „O mare parte este deja construită, restaurată sau reparată. R. Moldova va construi partea sa de magistrală. La ei o parte din magistrală este deja construită. Este un proiect realistic cu o finanțare realistică. Rămâne doar să o realizăm”, a declarat Jovkva.