Președintele Comisiei Parlamentare „Laundromat” cere informații suplimentare de la BNM și Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor despre cum au fost spălați peste 20 miliarde dolari SUA.

„În cadrul activității de lucru al Comisiei parlamentare de anchetă, denumită generic Laundromat, am obținut informații, conform cărora, în perioada anului 2019, instituțiile financiar-bancare din Republica Moldova au eliberat din conturile persoanelor expuse politic sau din anturajul acestora în numerar, sume în proporții colosale, de ordinul sutelor de milioane de lei/dolari/euro. Mă refer la persoane precum Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și alții de acest gen, cât și alte persoane din anturajul lor”, susține Inga Grigoriu.

Amintim că anterior comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova a încercat să-l audieze pe Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, care însă nu s-a prezentat la discuții.

Așa că membrii Comisiei au decis să adreseze mai multe întrebări în scris Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

Detalii: Dacă Stoianoglo nu vine la Parlament, Parlamentul vine cu întrebări. Comisia „Laundromat” cere mai multe explicații