Statele Unite împărtășesc îngrijorările exprimate de Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și alte organizații cu privire la acțiunile recente promovate în Parlamentul Republicii Moldova.

Declarația a fost postată pe pagina de Facebook ambasadei SUA în R. Moldova care atașează și declarațiile Fondului Monetari Internațional și cea a Băncii Mondiale. 

Anterior reprezentantul FMI în R. Moldova Rodgers Chawani a declarat în cadrul unui press-reales că implementarea inițiativelor legislative recente, aprobate de Parlamentul Republicii Moldova, amenință serios stabilitatea macroeconomică și financiară a Republicii Moldova, care este deja afectată sever de pandemia COVID-19.

Detalii: Majoritatea Dodon-Șor ne-a lăsat fără jumătate de miliard de dolari. FMI: Vom continua programul doar dacă este un angajament fără echivoc

Și Banca Mondială ade clarat că este profund îngrijorată de adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a mai multor legi care inversează progresele realizate cu greu în ultimii ani în raport cu sustenabilitatea și caracterul adecvat al pensiilor, eficacitatea regimului de declarare a averilor și intereselor persoanale în Republica Moldova pentru a pune capăt impunității pentru actele de corupție, și soliditatea sectorului financiar.

Detalii: Banca Mondială profund îngrijorată de adoptarea de către majoritatea Dodon-Șor a mai multor legi