Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc susține că decizia despre scoaterea la privatizare a companiei Air Moldova va fi luată în urma unei consultări cu experții străini.

Contactat de Deschide.MD, ministrul spune că Air Moldova are o tendință de creștere a veniturilor, însă recunoaște că compania are un potențial mult mai mare. 

„Pot să vă spun că Air Moldova a înregistrat profit, puțin, dar a avut profit. Au fost înregistrate în 2013, 2014 profituri, în 2015 compania a avut pierderi de 257 de milioane de lei și în 2016 iarăși profit în jurul la 5 sau 10 milioane. Noi suntem pentru privatizare, dar orice privatizare trebuie pregătită. Și trebuie să fie o privatizare transparentă. Deja am cerut de la Comisia Europeană să ne de-a suport tehnic, chiar și cu consultanță ca să vedem, când îl vindem, cum îl vindem, pachet majoritar sau minoritar. Compania are potențial dar trebuie de făcut reforme și optimizări dar toți se tem de acest lucru. Aceste creșteri mici poate se datorează că a mai apărut o companie concurentă pe piață însă cu toate că au fost puse embargouri și războiul din Ucraina noi am reușit să aducem profit. Totul depinde cine este managerul instituției”, a declarat Chrinciuc. 

Amintim că Air Moldova ar putea fi scoasă la privatizare în 2017, după ce va fi făcut un audit din partea experților internaționali. Unele din motivele care au dus la această decizie sunt înrăutățirea stării economico-financiare dar și a reclamațiilor vis-a-vis de compania aeriană.

Declarațiile au fost făcute de vicepremierul, ministru al Economiei, Octavian Calmîc în cadrul unui interviu care va apărea curând pe Deschide.MD