Deputații PAS solicită retragerea din Parlament a proiectelor cu privire la Bugetul de stat pentru anul 2021 și politica bugetar-fiscală. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de către președintele fracțiunii parlamentare, Igor Grosu.

Potrivit politicianului, în cazul adoptării acestor proiecte, R.Moldova va fi „aruncată într-o sărăcie și mai mare”. Acesta este de părere că proiectul Bugetului de stat și politicii bugetar-fiscale reprezintă „o răzbunare” din partea lui Dodon pe cetățeni care nu i-au acordat votul în cadrul scrutinului prezidențial.

Grosu este de părerea că documentele sus-menționate sunt inacceptabile și nu pot fi examinate în prima lectură.

Cerem Guvernului să vină cu un alt proiect de Buget și alt proiect de politică fiscală care să ajute cetățenii să iasă din criză, nu să-i îngroape și mai tare în sărăcie și mizerie. Altfel, acest document va rămâne în istorie ca un simbol al dezastrului pe care ne lasă Dodon și Guvernul său de buzunar”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a anunțat că va cere azi ca politica bugetar-fiscală și cele trei bugete să nu fie examinate săptămâna curentă, pentru că abia aseară documentele au fost distribuite deputaților pe suport de hârtie, iar în format electronic o parte din ele și acum lipsesc pe pagina oficială a Parlamentului. Slusari a scris pe pagina sa de Facebook că azi, la ora 10.00, cele mai importante proiecte financiar-economice deja sunt propuse pentru examinarea în cadrul comisiilor permanente, în ideea că joi acestea să fie propuse plenului pentru prima lectură.

Citiți și: Vicepreședintele Parlamentului va propune amânarea examinării bugetului pentru 2021: Guvernul a întârziat. Nu suntem mașină de vot