UPDATE // (13:40) Ofițerul de presă al CNPF Lilia Alcază a confirmat în totalitate că administratorul special a reușit să intre în biroul său dar acestuia îi este restricționată activitatea pri ruperea primului ordin și amenințarea personalului că își vor pierde locurile de muncă.

După cinci zile de încercări în sfârșit administratorul special numit de CNPF a putut să intre în oficiul Moldasig. Cu toate acestea administratorul este limitat în urma acțiunilor subversive ale auditorilor.

Pe 20 noiembrie CNPF a hotărât să pună un administrator special nou la conducerea Moldasig conferindu-i împuterniciri depline pentru conducerea gestionarea și controlul companiei. Exact în aceeași zi de la Moldasig este expediat în adresa regulatorului încă o cerere, scrisă de mână deja, prin care se cere CNPF-ului să anuleze ultima decizie. Cea din urmă insituție răspunde că cererea este una inadmisibilă.

Detalii: DOC Exclusiv // Administratorii speciali de la Moldasig trimit zilnic cereri la CNPF și în judecată. Ce rol are Veaceslav Platon

Surse din cadrul Moldasig susțin că administratorul special a reușit să intre în biroul său dar acestuia îi este restricționată activitatea. Ba chiar primul ordin semnat de acesta a fost rupt iar angajții companiei de asigurări sunt amenințați cu demisia dacă vor îndeplini vreun ordin al acestuia. 

CNPF deocamdată nu a confirmat și nici nu a infirmat cazul dat, însă ni s-au dat asigurări că în cel mai scurt timp instituția va veni cu o reacție.  

Amintim că Veaceslav Platon a spus clar aseară că este acționar la Moldasig și că are interesele sale și anume că acționarii nu au primit „dividente în ultimii patru ani”. Mai mult Platon a trecut și la atacuri în adresa CNPF susținând că membrii regulatorului sunt hoți și corupți.

În cadrul emisiunii TV8 „Politica Nataliei Morari” Platon a fost întrebat de ce reacționează la situația de la Moldasig și care sunt interesele acestuia. Cel din urmă a recunoscut că în 2012 prin intermediul unei companii a achiziționat 5% din acțiuni. Ulterior împreună cu partenrii săi au controlat aproape 80% din acțiunile companiei

Detalii: Platon recunoaște că este acționar „din umbră” la Moldasig și ironizează pe seama CNPF: Asta vorbește despre nivelul monitorizării lor