Ex-ministrul finanțelor din Guvernul Sandu, Natalia Gavriliță scrie despre o posibilă schemă care se pregătește în cadrul Serviciului Fiscal de Stat(SFS). Fostul șef-adjunct al PCCOCS, ar urma să preia noua subdiviziune instituită în cadrul SFS care va avea menirea de combatere a infracțiunilor economice.

„Cetățenii au votat masiv pentru schimbare, dar guvernanții nu și-au învățat lecția și continuă să promoveze oameni compromiși. Cât timp țara era în plină campanie electorală, Serviciul Fiscal de Stat s-a pricopsit cu un nou inspector - Vitalie Busuioc, fost șef-adjunct al PCCOCS, cunoscut pentru mai multe dosare de rezonanță pe timpul lui Plahotniuc. Se zvonește că in așa fel se pregătește promovarea lui la conducerea noii subdiviziuni de prevenire şi combatere a infracțiunilor economice, care va prelua de la poliția economică competențele de efectuare a urmăririi penale și a activității speciale de investigație. La votarea acestor schimbări în Guvern, Prim-Ministrul Chicu a spus că sunt așteptate cu nerabdare de mediul de afaceri. Oare așa și-au închipuit oamenii de afaceri schimbarea?

Toată lumea știe că antreprenorii cinstiți nu-și pot dezvolta afacerile și nu pot crea locuri de muncă pentru oameni anume din cauza concurenței neloiale și a justiției selective. Este innacceptabil ca noua subdiviziune a SFS să-și înceapă activitatea cu asemenea oameni la conducere!” a scris Natalia Gavriliță.