Comisia Națională a Pieții Finaciare a sesizat Parlamentul Republicii Moldova, Guvernul, Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție referitor la situația de la Moldasig unde companiile de audit au obținut prin decizia instanței dreptul de administrare a companiei contrar deciziei CNPF.

Surse din cadrul CNPF au declarat pentru Deschide.MD că aceste sesizări au fost făcute în data de 19 noiembrie și că așteaptă o decizie în acest sens de la toate insituțiile sesizate.  

Situația de la Moldasig a apărut în vizorul presei după ce deputatul PAS Dumitru Alaiba a sesizat Procuratura Generală despre decizia din 6 noiembrie a judecătoarei Olesea Țurcan. Ulterior Veaceslav Platon, care în istoricul companiei apare ca unul din beneficiarii companiei de asigurări a venit cu o reacție acidă la adresa lui Alaiba. CNPF a reacționat și ea la rându-i anunțând preluarea administrației Moldasig, după ce a constatat nereguli în cadrul companiei, care era gestionată de două entități de audit.

Acestea au ajuns să administreze Moldasig printr-o decizie de judecată recentă, contestată de CNPF, prin care a fost instituită administrarea specială provizorie a companiei de asigurări, cu înlăturarea de la executarea atribuțiilor funcționale a administratorului și consiliului societății. Astfel, un acționar care deținea 4,99% din companie, „Wesna” LTD, a ajuns să controleze 65% din acțiunile Moldasig. 

De menționat este și faptul că fostul candidat la funcția de Procuror General Ștefan Gligor a postat pe pagina sa de facebook că la Moldasig se încearcă o preluare de tip raider. 

În comentarii Veaceslav Platon i-a scris lui Gligor că dacă nu știe situația îl poate suna pe primul și acesta va fi consultat.