Premierul Ion Chicu a declarat astăzi că până la 1 decembrie legea bugetul și politica bugetar fiscală pentru anul 2021 va fi aprobat de Guvern iar până la finalul anului urmează să fie votat în Parlament.

„Până la 1 decembrie vom aproba la guvern legea bugetului ca ulterior aceasta să meargă în Parlament și să treacă prin comisii iar până la finalul anului să fie aprobat până la sfârșitul anului pentru ca țara să aibă de la 1 ianuarie 2021 un buget aprobat”, a declarat Chicu.

Șeful Cabinetului de Miniștri a adăugat că în următoarele săptămâni Guvernul va veni cu mai multe proiecte de legi și își exprimă speranța că Parlamentul le va vota așa cum s-a întâmplat la ultimele ședințe. 

Ion Chicu a remarcat că pentru 2021, în Fondul Rutier vor fi alocate, preventiv, 1,7 miliarde lei, la fel ca anul curent. De asemenea, va continua și implementarea proiectului „Drumuri Bune” pentru care sunt prevăzute 900 milioane lei. 

Pentru anul 2021, în Fondul Ecologic Național vor fi alocate cu 200 milioane lei mai mult decât în acest an, adică 500 milioane lei. Mijloacele vor fi utilizate pentru proiectele de aprovizionare cu apă și canalizare a localităților.

Totodată, din 2021, vor fi majorate salariile pentru toate categoriile de angajați în sectorul bugetar. Personalul medical, majoritatea fiind finanțat din Fondul Național de Asigurări în Medicină, va avea un salariu mai mare cu 30%.

Respectiv, către Autoritățile Publice Locale vor fi transferate mijloacele, reieșind din modificările menționate. „Este important să fie finalizate și aprobate până la sfârșitul anului, astfel încât de la 1 ianuarie țara să aibă acoperire legală pentru aceste cheltuieli” , a reiterat Ion Chicu.