Victoriabank achiziționată de Banca Transilvania a contribuit cu 100 de milioane de lei în bugetul statului, în acest an. La fel instituția financiară a plătit impozite și taxe în valoare de 317 milioane lei, virate la stat, aferente activității băncii de la venirea noului acționar în 2018.

Victoriabank, a treia bancă din Moldova după mărimea activelor este un contribuabil important și disciplinat, asigurând suport la finanțarea cheltuielilor publice: pensii și alte plăți sociale, medicină și sănătate, învățământ, cultură, educație.

Taxe și impozite virate la stat:
●Circa 100 milioane lei virate la buget, sub formă de taxe și impozite, în primele 9 luni, a.c.;
●Impozite și taxe în valoare de 317 milioane lei, virate la stat, aferente activității băncii de la
venirea noului acționar în 2018;
●Investițiile medii lunare pentru o unitate de personal au crescut în 9 luni 2020, comparativ cu
începutul anului 2018 cu peste 42%. La sfârșitul a 9 luni curent în cadrul băncii activau 1,056
angajați;

Victoriabank asigură și deservește infrastructura necesară pentru achitarea impozitelor și taxelor de către clienții săi și promovează, prin propriul exemplu, transparența și corectitudinea în derularea afacerilor.

„Băncile joacă un rol important în susținerea economiei și în creșterea și prosperitatea unei țări. În ultimii 3 ani, Victoriabank a contribuit considerabil la creșterea nivelului de intermediere financiară în Moldova, la transparentizarea relației cu consumatorii bancari, la susținerea și finanțarea unor investiții de infrastructură importante, fiind, totodată, unul din principalii finanțatori ai statului prin subscrierea Valorilor Mobiliare de Stat, emise de Ministerul Finanțelor. Rolul băncii în dezvoltarea sectorului economic din Moldova este incontestabil, iar noi suntem bucuroși să putem contribui în acest sens, acum mai mult ca niciodată în contextul creat de pandemie" – susține Bogdan Pleșuvescu, Președintele Comitetului de Direcție al Victoriabank.

În contextul pandemiei, banca a donat 250 000 de lei spitalului clinic de boli infecțioase „Toma Ciorba" din Chișinău în lupta cu COVID-19, a amânat plățile pentru credite, a venit în sprijinul IMM-urilor prin produse pentru relansarea afacerilor și pachete cu gratuități. Victoriabank continuă să sprijine comunitatea din care
face parte și rămâne alături de clienții săi.