FMI nu a introdus examinarea programului cu R. Moldova de asistență financiară în agenda de astăzi. Cel puțin asta susține vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari. Acesta atrage atenția că astăzi este ultima zi a lunii septembrie, iar anterior, Guvernul promitea că „în luna septembrie Memorandumul urmează a fi discutat în cadrul bordului FMI”.

„Văd că nimeni nu atrage atenție că azi este 30 septembrie. Guvernul de câteva luni tot ne promitea că în acea zi bordul FMI va adopta un program nou pentru Moldova și va primi bani în valoare de peste 100 mln. dolari vor întra pe conturile trezoriale ca suport bugetar. Iată că am aflat din sursele mele, demne de încredere, că FMI nu a introdus examinarea programului cu țara noastră în agenda de azi. Ceea ce înseamnă că nici 50 mln. euro din asistența UE nu vine. Atenționez că acești bani au fost rezervați recent în bugetul de stat pentru acoperirea deficitului. Aproape 3 mlrd. lei”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook. 
Parlamentarul consideră că, în acest sens, „executivul este obligat să iasă cu explicații”. Potrivit lui, cabinetul de miniștri a lăsat baltă toate aceste lucruri și execută acțiunile legate de electorala lui Dodon. 
„Tot mai clar se vede că acest cabinet de miniștrii la moment a lăsat aproape toate lucrurile baltă, gestionează doar direcțiile, legate cu electorala lui Dodon și așteaptă 1 noiembrie. Pandemia, creșterea vertiginoasă a infectărilor, secetă, deficit bugetar nu prezintă nici un interes pentru Guvernul Chicu. Regret enorm că mulți deputați prea târziu au înțeles importanța demiterii acestui executiv, care este gata să sacrifice întreaga țara de dragul unui om, obsedant de putere și culioace”, a conchis Slusari. 
Amintim că, în luna iulie curent, premierul Ion Chicu anunța despre negocierile unui nou program cu FMI. Acesta urma să se bazeze pe acțiuni de susținere a economiei, pe promovarea unei bune guvernanțe fiscale și financiare, consolidarea statului de drept, măsuri anticorupție și alte domenii. Sprijinul financiar se ridica la 550 de milioane de dolari. În luna septembrie curent, Memorandumul urma să fie discutat în cadrul bordului FMI.